2014. május 2., péntek

Jay Kristoff

Jay Kristoff egy tragikus kocka, de az elmúlt tíz évét gamerként fecsérelte el, és most senki sem elég bátor, hogy ezt az arcába mondja. A Föld második legelszigeteltebb fővárosában nőtt fel, és elmenekült, amint megtehette, de tudták, hogy mindig visszajön a különösen szép esküvők és a különösen gazdag temetések miatt. Művészeti diploma birtokosaként nincs szakképesítése a beszédre.
Jay eladta az író kezét a reklám lelketlen, romos házának több mint tíz évre. Adott el benzint zabáló szörnyetegeket szexuálisan kielégítetlen embereknek, sós fűszereket iskolás gyerekeknek és WC-papírt bárkinek, akinek van feneke. Számos olyan díjat nyert el, ami a reklámiparon kívül senkit nem érdekel.
Jay A Lótusz háborúja trilógia írója, a Japán ihletésű steampunk fantasy regényt Thomas Dunne Books/St. Martin’s Press & Tor UK kiadó adta ki (itthon a Könyvmolyképző kiadó), és több mint egy tucat országban eladták már a kiadási jogokat. Angolul az első és a második rész (a Vihartáncos és a Kinslayer) is megjelent már. A harmadik rész 2014-ben fog megjelenni angolul.
Jay két méter magas, és hozzávetőleg még 13264 napja van élni. Melbourne-ben él a titkos ügynök kung-fu bérgyilkos feleségével és a világ leglustább Jack Russellével.
Szép szakálla van.
Nem hisz a happy endben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése